dimarts, de febrer 14, 2006

Els nervis de l'Eli

Buenazz-e-nochezz. Ens diuen al turc del carrer Churruca de Mataró. Hi anem sovint. Sempre repetim la mateixa cerimònia. Després de la salutació cordial amb una fonètica al més pur estil del “primo Lary” –aquella sèrie de TV que em sembla que feien anys enrera a Canal +)- se’ns acosta un cambrer somrient que ens ve a col·locar aquells paperets que es posen sobre la taula on hi ha escrit el “bon profit” amb tots els idiomes. És típic. Suposo que aquest va ser, ara ja fa uns quants anys, el primer símptoma de la globalització. Doncs després de col·locar el paperet, diem al cambrer que, com sempre, només prendrem dues claretes. I després, el cambrer ens castiga i ens retira el paper, però ho fa sempre amb aquell somriure. Mai se li esborra de la cara. Potser és família d’en Toni Cabré. Després ens porta la clara. I, com sempre, ens decidim a demanar unes braves. Com sempre, primer ens porten les patates i, després, li hem d’explicar que braves vol dir amb salsa picant. Amable, amb el somriure de Toni Cabré, ens porta la salsa. Ho fem sovint. Avui però, l’Eli Solsona estava nerviosa. Això no passa gaire sovint. Es mirava el rellotge i no m’escoltava. Amb el peu, feia com si toqués la bateria, però al bar no hi havia cap instrument. Estava nerviosa. Hem marxat del bar turc. El cambrer ens ha dit que muchazz-e-grazziazz. I l’Eli se n’ha anat corrent cap a casa seva. Volia mirar per la finestra.

2 Comments:

At 11:46 p. m., Blogger Elisabet said...

jajajaja! jo no hagués explicat millor el ritual... que semblem els protagonistes de la peli aquella que es deia "Atrapado en el tiempo"!!

La pel·lícula comença quan un dels dos diu "va, convida'm a una clara", segueix quan aboques la salsa aquella tan picant sobre només 4 de les 300 patates que hi ha al plat (per què només sobre 4??) i s'acaba quan, a l'hora de cobrar, sempre et miren a tu i acostumo a ser jo qui treu el moneder...

Ara que, si tu parles dels meus nervis (ficticis, és EVIDENT), jo potser també podria explicar certes coses.. em venen algunes idees... campanes... mossens... mans alçades... fotografies comprometedores... jejeje.. hi pensaré mentre miro per la finestra!!

 
At 4:25 p. m., Blogger Naya said...

Trobada de blocaires

Si tens un blog i tens ganes de compartir les teves experiències amb altres blocaires i debatre sobre el fenòmen blogger i seu el futur, vine aquest dissabte a la tarda a la trobada de blocaires que organitzem a l'Escola de Formació de la JSC Maresme.

Esteu tots convidats

Més informació a:
http://oriolvaquer.blogspot.com/2006/03/trobada-de-blocaires.html

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home